زعفران زرد یا زعفران جامه طلائی (3گونه)
زعفران جامه طلائی
Crocus aureus yellow crocus که به فارسی زعفران زرد نامیده میشود.
زعفران زرد یا زعفران جامه طلایی گیاهی از خانواده زنبق، بومی یونان، یوگوسلاوی، بلغارستان، رومانی و شمال غرب ترکیه می باشد.
نیاز های این گیاه عبارتند از نور: زیاد
رطوبت: کمی مرطوب
دمای محیط: نواحی معتدل تا گرم و خشک
خاک: خاک هایی با مواد غذایی متوسط
نام علمی:Crocus angustifolius , Crocus aureus
خانواده: IRIDACEAE
نام لاتين: yellow crocus



نحوه تکثیر زعفران جامه طلائی
دو روش برای ازدیاد این گیاهان وجود دارد. یکی کشت بذرهای آنها بلافاصله پس از رسیدن در شاسی سرد است و دیگری استفاده از کورملت ها در زمان خواب می باشد.
غده ها یا بنه هایی که براى کاشت انتخاب مى شوند از فندق بزرگتر و از گردو کوچک تر و وزن آنها ۸ گرم به بالا و داراى جوانه انتهایی سالم و بدون پوسيدگى است، هر چه بنه درشت تر باشد محصول به دست آمده مرغوب تر و عملکرد سال هاى ابتدایی کشت بيشتر خواهد بود. هنگامي که برگ ها کاملاً خشک شدند (از اواسط خرداد ماه) بنه ها را از خاک خارج می کنند.
نیازها:
خاك سبك ،مكان آفتابی ،حداقل دمای قابل تحمل -۱۵ درجه سانتی گراد ،
ازدیاد:
از طریق تقسیم توده پیازها دراوایل تابستان و یا كاشت بذر امكان پذیر است.مقابله به آفات زعفران زرد
کورم های این گیاهان ممکن است توسط موش های بزرگ یا کوچک و یا سنجاب و خرگوش آسیب دیده و خورده شود.
یکی دیگر از مشکلات این گیاه این است که غده ها یا کورم های انبار شده ممکن است پوسیده یا فاسد شوند.
نگهدارى غده های برداشت شده معمولاً به اين صورت انجام مى شود که این غده ها یا بنه هاى درشت و سالم را جدا نموده و در انبارهاى خشک و داراى تهويه مناسب تا ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتر انباشته و تا اواخر تابستان (مرداد و شهريور)، که زمان کاشت است، نگهدارى مى کنند. براى جلوگيرى از هر گونه آلودگى قارچی، غده ها را با سموم قارچ کش مانند بنليت و سولفات مس ضدعفونى مى کنند و به هنگام کاشت، غلاف قهوه اى رنگ روى آن را جدا مى کنند به طورى که آخرين لايه روى غده بماند.
تدوین:مینو غفوری ساداتیه
آدرس اینستاگرام:gooldono.stand.sidoos@
تلفن:09308743868
اشتراک گذاری




